Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Recullen més de 200.000 euros per ajudar una jove de Terrassa que es va cremar la cara amb sosa càustica

|

- Publicitat -

Una campanya ha recollit més de 200.000 euros per ajudar la Marta Bustos, una jove natural de Terrassa que viu als Estats Units i que l’11 de juny passat va patir un greu accident domèstic tal com us va explicar La República. La noia, de 24 anys, estava fabricant sabó natural quan es va cremar amb sosa càustica la cara i els ulls. Va quedar ingressada al Harborview Medical Center de Seattle i ara ha d’afrontar un costós tractament mèdic per mirar de reconstruir-li la cara i recuperar la visió. La seva família va endegar una campanya de donació a la plataforma ‘Gofundme’ amb el lema ‘Salvem els meus ulls’. En poc més de 24 hores, prop de 12.000 persones han fet la seva donació i ja s’han recaptat 211.550 euros, quasi el triple dels 75.000 euros previstos.

La Marta Bustos va fer un vídeo de 7 minuts que va penjar a les xarxes socials, que s’ha fet viral i on explica que demana ajuda econòmica per pagar les despeses de l’hospital i les operacions ja que –tot i que té permís de residència als Estats Units- no té assegurança mèdica. “Després de la increïble implicació de la gent i de pair el dia d’ahir, volíem tornar a agrair, enviar una abraçada i actualitzar a tothom”, ha informat Anna Góngora, la mare de la Marta. “La part important: la Marta es troba bé i està contenta amb els avenços. El seu ull esquerre s’està recuperant més ràpid, però en general la pressió als dos ulls és correcta. Per això, tot i que segueix ingressada, pot ser que passi la primera nit fora de l’hospital molt aviat”, ha avançat la progenitora.

Publicitat

“Pel que fa al tema econòmic, hem rebut preguntes de per què no hem parat la campanya un cop assolit l’objectiu. La raó és que vam posar la quantitat de 75.000 euros sent conscients que probablement el cost seria superior, però volíem ser cautelosos”, ha justificat Góngora, que ha detallat que la seva filla Marta ja ha patit quatre intervencions i ha passat 9 nits a l’hospital de Seattle. “Queden moltes cures, medicaments i intervencions, sense tenir en compte el possible trasplantament de còrnia”, ha explicat l’Anna, que s’ha compromès amb els més de 12.000 donants a “ser transparents i compartir cada despesa”.

“Si amb els diners recollits es cobrissin les despeses completes de la Marta, estem començant a pensar en alternatives per fer-ho arribar a obres socials que tractin temes semblants”, ha conclòs la mare de la jove natural de Terrassa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut