Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Puigdemont: “Ser objectiu dels feixistes espanyols és un honor”

El president a l’exili comparteix un vídeo d’una concentració ultra i radical a Madrid contra els catalans

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/09/2020

Ahir a la tarda, Onze de Setembre, l’unionisme espanyol radical i ranci convocava una concentració a la llibreria Blanquerna a Madrid. Formacions com La Falange (un partit que a Alemanya estaria prohibit) anunciava que la trobada ultra era “perquè la defensa de la unitat d’Espanya no és un delicte” i demanava l’absolució dels extremistes d’ultradreta que van atacar la seu de Blanquerna el 2013. Anunciaven proclames com “davant la persecució sistemàtica d’aquest Sistema contra el patriotisme espanyol, exigim l’absolució”.

Sota el lema “España no se votase defiende” nazis, feixistes, falangistes i altres grupuscles d’ultradreta van congregar-se a Madrid amb impunitat oferint imatges com les que ha repiulat el president a l’exili Carles Puigdemont.

Les imatges les penjava un periodista “feixistes espanyols que protestaven ahir contra Catalunya davant d’una llibreria catalana a Madrid”. El president a l’exili reblava el clau: “Ser objectiu dels feixistes espanyols és un honor. Orgullós de la llibreria catalana de Madrid!”

Al vídeo es pot veure com tothom alça el braç fent la salutació feixista mentre canten l’himne espanyol amb la lletra falangista.