Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Puigdemont posarà entre les cordes al Gobierno a la Comissió Europea

Anuncia que preguntarà sobre els milions destinats a les televisions privades amb l’excusa del coronavirus

Gerard Sesé 02/04/2020
Primer pla de l'eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, a la roda de premsa del Parlament Europeu 13 gener 2020

Ahir us explicàvem que el Gobierno “d’esquerres” de Pedro Sánchez s’ha gastat 15 milions d’euros en ajudes a les televisions privades en plena crisi del coronavirus. Els principals beneficiats són Atresmedia i Mediaset, els mitjans més rentables durant l’últim any i que, casualment, són els que més carreguen contínuament contra Catalunya.

L’operació d’escàndol va ser titllada per l’economista i professor Xavier Sala-i-Martín com un intent de comprar els mitjans per part de l’executiu espanyol i va calcular quants tests de Covid-19 es podrien haver comprat amb aquesta xifra ingent de diners públics a les televisions privades.

Però això no ha acabat aquí. L’escàndol arribarà a la Comissió Europa de la mà del president a l’exili i flamant eurodiputat, Carles Puigdemont, que ha anunciat que ha presentat una pregunta la cambra europea sobre la donació d’aquests 15 milions d’euros.

Puigdemont recorda que “les principals empreses, com Mediaset i Atresmedia, han declarat beneficis multimilionaris” i titlla la decisió del Gobierno com “d’inexplicable!”.