Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Sala-i-Matin destrossa el Gobierno amb la xifra de tests perduts pels milions donats a televisions privades

L’economista creu que el Gobierno compra així “l’opinió dels mitjans privats”

Gerard Sesé 01/04/2020
Xavier Sala-i-Martin al programa 'Faqs' de TV3

El Gobierno socialista de Pedro Sánchez amb coalició amb Podemos ha destinat 15 MEUR en ajudes a les televisions privades d’àmbit estatal en plena crisi del coronavirus. La mesura s’inclou al decret de mesures econòmiques complementàries aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres i es justifica com una “compensació temporal” derivada de les despeses de mantenir “durant un termini de sis mesos determinats percentatges de cobertura poblacional obligatòria”.

Les televisions privades subvencionades són les més bel·ligerants amb Catalunya: Atresmedia i Mediaset. Aquest escàndol no ha passat desapercebut per l’economista Xavier Sala-i-Martín. Amb un càlcul ràpid ha proporcionat una demolidora xifra decisiva en temps de pandèmia. Quants tests ràpids de la Covid-19 es podrien haver comprat amb els diners malbaratats a les televisions privades?

“Cada test ràpid costa 4 euros. Per tant, es podien haver comprat 3,75 milions de tests” afirma l’economista i professor. Però, per si no fos prou, Sala-i-Martín veu una intenció oculta del Gobierno Sánchez amb aquesta acció: “Expliqueu la veritat: amb els 15 M vostès esperen comprar l’opinió dels mitjans privats perquè l’única cosa que els importa és el màrqueting!”