Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Puigdemont: “L’opinió de l’advocat general del TJUE mostra que Junqueras és víctima d’una grandíssima injustícia”

|

- Publicitat -

L’expresident Carles Puigdemont considera que l’opinió de l’advocat general del Tribunal Superior de Justícia sobre la immunitat d’Oriol Junqueras mostra que “una altra gravíssima injustícia de què és víctima Junqueras”.

A través d’una piulada, Puigdemont ha assegurat que s’han “vulnerat els drets” de Junqueras i dels seus electors. “L’Oriol hauria d’estar assegut al Parlament Europeu, com en Toni Comín i jo mateix, perquè així ho van votar més de dos milions de persones”, ha dit l’expresident pocs minuts després que es coneixés l’opinió de l’advocat general del TJUE sobre el cas de Junqueras.

Publicitat

Puigdemont ha acompanyat el text de l’etiqueta ‘Espanya, seu i parla’.

La defensa de Puigdemont veu “positiva” l’opinió de l’Advocat General que utilitzarà com a “munició” contra l’euroordre

La defensa de Puigdemont i Toni Comín veu “positiva” l’opinió de l’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el cas de la immunitat d’Oriol Junqueras i l’utilitzarà com a “munició” per rebatre l’euroordre a Bèlgica. El seu equip legal considera “importants” les conclusions del lletrat europeu però es mostra caut perquè no són vinculants”. “Cal esperar a la sentència final”, avisen. Tot i això, creuen que si el TJUE segueix el criteri de l’Advocat, implicarà el bloqueig de l’euroordre. “No hi pot haver extradició si tenen immunitat parlamentària”, asseguren fonts de la defensa de Puigdemont i Comín citant la legislació belga.
Puigdemont i Comín també tenen un cas als tribunals de la UE pel seu escó a l’Eurocambra. Tots dos van interposar una demanda contra la cambra davant el Tribunal General de la UE per no permetre que assumissin el càrrec.

Et pot interessar  Brussel·les recorda que elevar un cas com el de l’amnistia al TJUE suspèn el procés judicial a l’espera de la decisió

La seva defensa considera que si el TJUE segueix el criteri de l’Advocat i reconeix l’estatus d’eurodiputats a totes les persones a la llista del BOE, el Tribunal General haurà de “seguir el seu criteri” perquè es tracta d’una instància superior. Fonts de l’equip jurídic també celebren que l’Advocat General hagi inclòs arguments a les conclusions del cas Junqueras que “coincideixen” amb els seus del cas de Puigdemont i Comín contra l’Eurocambra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut