Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Puigdemont demana al TUE mesures urgents perquè se’l reconeixi com a eurodiputat

Un cop aquest recurs ha estat registrat al Tribunal amb seu a Luxemburg, el president haurà de prendre la decisió en un “plaç breu”

Agències 01/07/2019
Imatge conjunta de Carles Puigdemont i Toni Comín / ACN

El president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, va presentar el divendres passat un recurs davant del Tribunal de Justícia de la UE reclamant mesures urgents perquè se’l reconeixi com a eurodiputat i pugui prendre possessió del seu escó al Parlament Europeu que es constituirà aquest dimarts, segons han informat fonts judicials a Europa Press. El recurs va ser presentat davant del Tribunal General de la Unió Europea el passat divendres, 28 de juny, signat per Puigdemont i el conseller i número dos a la llista de JxCat, Toni Comín.

Un cop aquest recurs ha estat registrat al Tribunal amb seu a Luxemburg, el president haurà de prendre la decisió en un “plaç breu”, han explicat les fonts, sense declarar un calendari precís. En tot cas, la decisió de si correspon dictar aquestes mesures cautelars “no portarà setmanes ni mesos”, pel qual és més provable que es produeixi en les properes hores, abans que es constituís la nova Eurocàmera.

La petició de Puigdemont i Comín ha estat presentat pels seus advocats davant del Tribunl General, el que permetria a les parts recórrer la decisió en una segona instància.