Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont demana al TUE mesures urgents perquè se’l reconeixi com a eurodiputat

|

- Publicitat -

El president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, va presentar el divendres passat un recurs davant del Tribunal de Justícia de la UE reclamant mesures urgents perquè se’l reconeixi com a eurodiputat i pugui prendre possessió del seu escó al Parlament Europeu que es constituirà aquest dimarts, segons han informat fonts judicials a Europa Press. El recurs va ser presentat davant del Tribunal General de la Unió Europea el passat divendres, 28 de juny, signat per Puigdemont i el conseller i número dos a la llista de JxCat, Toni Comín.

Un cop aquest recurs ha estat registrat al Tribunal amb seu a Luxemburg, el president haurà de prendre la decisió en un “plaç breu”, han explicat les fonts, sense declarar un calendari precís. En tot cas, la decisió de si correspon dictar aquestes mesures cautelars “no portarà setmanes ni mesos”, pel qual és més provable que es produeixi en les properes hores, abans que es constituís la nova Eurocàmera.

Publicitat

La petició de Puigdemont i Comín ha estat presentat pels seus advocats davant del Tribunl General, el que permetria a les parts recórrer la decisió en una segona instància.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut