Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

Primera estirada d’orelles de la UE a Borrell

La comissió europea assegura que “nosaltres respectem la independència judicial”

Avatar
Redacció Balears 18/12/2019
Josep Borrell, cap de la diplomàcia europea / Ministerio de Asuntos Exteriores

El dilluns passat, Josep Borrell, ficava la pota fins al fons criticant la justícia belga i barrejant euroordres, suposats etarres i Carles Puigdemont durant un acte a Madrid. El polític s’extralimitava greument tenint en compte la seva posició diplomàtica com a nou alt representant de la Unió Europea tot criticant la justícia d’un país que ell mateix representa.

La resposta de la Comissió Europa no s’ha fet esperar i ha significat la primera estirada d’orelles a Josep Borrell: “això és un assumpte de les autoritats judicials”, ha respost la Comissió Europea a Brussel·les segons explica diario.es. A més afegeixen “i nosaltres respectem la seva independència. L’euroordre és un procediment purament judicial, en què la Comissió Europea no hi té cap paper”.

Per acabar-ho d’adobar, recorden en públic què no ha de fer un alt representant de la UE com Borrell: “No comentem casos individuals”.

A veure fins on arriba la paciència de la UE perquè segur que aquest no serà la primera sortida de to de l’exministre socialista.

Relacionats