Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Marlaska continua mentint descaradament i reitera que cap migrant va morir en territori espanyol a la tanca de Melilla

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, continua defensant amb dents i ungles la seva versió de la massacre a la tanca de Melilla del 24 de juny on van morir una quarantena de migrants en un salt massiu cap al territori espanyol.

Tot i que la investigació periodística internacional Lighthouse Reports demostra que una persona podria haver mort al costat espanyol de la frontera, Marlaska insisteix a negar-ho i defensa l’actuació policial. Segons el titular d’Interior, cap d’aquestes persones va morir al cantó espanyol durant “l’atac violent” i tampoc no hi hauria hagut omissió de socors, com apuntaven diversos diputats després de veure les gravacions.

Publicitat

Esbroncada internacional

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovic, ha demanat recentment a l’Estat que aclareixi les “responsabilitats” en les violacions de drets humans a la tanca de Melilla, tot exigint el compliment dels estàndards internacionals.

Tanmateix, Marlaska continua obstinat amb la versió que li convé al govern espanyol i diu que “es va complir de forma plena amb la legalitat“, tot lamentant que es difonguin “falsedats” sobre l’actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. A parer seu, queda demostrat que la policia va actuar de forma “proporcionada” amb l’objectiu de “repel·lir l’entrada irregular” del grup i “reduir la seva activitat violenta”.

Et pot interessar  Elena critica Marlaska per anul·lar la Junta de Seguretat que ampliava les competències dels Mossos a ports i aeroports
Publicitat

Opinió

Minut a Minut