Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els diputats confirmen que va haver-hi devolucions il·legals i omissió de socors a la tanca de Melilla

|

- Publicitat -

Els portaveus de la comissió d’Interior al Congrés han visualitzat part de les imatges del salt massiu de la tanca de Melilla del 24 de juny que va deixar desenes de morts per la brutalitat policial. Un cap de la Guàrdia Civil de Melilla ha acudit a la cambra baixa per mostrar els vídeos als diputats a porta tancada. Les gravacions aportades pel Ministeri de l’Interior eren d’unes vuit hores. Els diputats han estat unes cinc hores reunits, de 9 a 14 hores, i han extret conclusions diverses del visionament.

Una de les conclusions extretes és que es van produir devolucions de 470 persones per part de la Guàrdia Civil en col·laboració amb els agents marroquins i que no s’ajustarien a la legalitat espanyola, segons el Defensor del Poble i Enrique Santiago (Podemos) i Jon Iñarritu (EH Bildu).

Publicitat

Malgrat que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, sempre ha defensat que els fets van ocórrer “només de manera tangencial” en sòl espanyol, tant PP, Podemos com EH Bildu han comprovat que l’allau mortal va ser en territori espanyol.

En canvi, el diputat del PSOE David Serrada ha defensat que del visionament s’ha extret que l’actuació de la Guàrdia Civil “es va ajustar a la legalitat” i que de les imatges “no s’ha pogut determinar que ningú morís en territori espanyol”.

Omissió de socors

Igualment, el visionat demostra la falta d’assistència mèdica per part de les autoritats espanyoles no només a la frontera, sinó també quan centenars de migrants són continguts per la Guàrdia Civil ja a la carretera de Melilla. En aquest sentit, els diputats han qualificat d'”inhumà” el tracte que es va donar als migrants en tot moment.

Et pot interessar  Turull avisa al PSOE que l'amnistia "no soluciona el conflicte polític": "Ara anem a per l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut