Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

María Jesús Montero, nova vicesecretària general del PSOE en substitució d’Adriana Lastra

|

- Publicitat -

El PSOE ja té substituta per Adriana Lastra, que va presentar la seva dimissió per motius personals i de salut a principis de setmana. L’escollida és la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que serà la nova vicesecretària general del PSOE.

La sortida de Lastra ha precipitat un joc de cadires en la direcció dels socialistes, que es materialitzaran en el comitè federal que ha convocat dissabte el president espanyol i secretari general del partit, Pedro Sánchez. Amb la remodelació de l’estructura orgànica del PSOE, Montero se situarà com a número dos de la formació i alhora continuarà com a titular d’Hisenda.

Publicitat

El PSOE, en remodelació després del fracàs a Andalusia

Entre els canvis, també s’ha confirmat la renovació dels portaveus a la cambra baixa espanyola i al partit, que exerciran l’exlehendakari Patxi López a la cambra baixa i la ministra d’Educació, Pilar Alegría, al partit. El ministre de Cultura, Miquel Iceta, entrarà a l’executiva per rellevar López com a secretari de Memòria Democràtica.

Els canvis en la direcció del PSOE arriben en un moment complicat pels socialistes en què el CIS, per primera vegada, situa el PP en primer lloc en intenció de vot, després de la patacada socialista a les eleccions andaluses en què els populars van obtenir majoria absoluta.

En una piulada a Twitter, Montero ha explicat que ho afronta “amb responsabilitat, orgull i agraïment” a Sánchez i ha traslladat el seu “reconeixement i gratitud” a Lastra per la “magnífica tasca” realitzada.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut