Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Margarita Robles ja sabia que havia estat espiada quan va justificar les escoltes a l’independentisme

La credibilitat de l’executiu espanyol fa aigües: Fonts del PSOE asseguren que la ministra de Defensa ja estava al corrent de l’espionatge

Redacció 03/05/2022

Les incoherències en l’actuació de l’executiu espanyol davant l’espionatge massiu cada cop són més evidents. En un primer moment, quan es coneix que bona part de l’independentisme ha estat espiat durant anys, el Gobierno fuig d’estudi com pot.

Poc després Margarita Robles, la ministra de Defensa de qui depèn el CNI, protagonitza unes greus declaracions on justifica les escoltes als polítics catalans. “Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució o declara la independència?”, va arribar a plantejar. Tot seguit, es fa públic que els telèfons del president del Gobierno, Pedro Sánchez, i la ministra també han estat infectats amb el programari Pegasus.

Público revela que Margarita Robles ja sabia que havia estat espiada en aquella compareixença. “Ho sabia, com no ho sabrà qui controla el CNI!”, asseguren diputats del PSOE al mitjà. Fonts socialistes també reconeixen que “alguna cosa estava passant perquè la ministra de Defensa es negués a parlar i fes semblar culpable el president”.

Tot plegat, un cas que demostra la podridura de les clavegueres de l’Estat i que destrossa la poca credibilitat que li quedava al Gobierno.