Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] A Robles se li veu el llautó: “Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució o declara la independència?”

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha protagonitzat un discurs que ben bé es podria resumir amb un “todo por la patria”. De fet, ha tingut la barra d’acusar l’independentisme d’actuar amb “hipocresia” amb el ‘Catalangate’. “Els va molt bé en aquest moment aparèixer com a víctimes”, ha afirmat Robles a la sessió de control al Congreso.

Tot seguit, ha justificat descaradament l’espionatge polític i la vulneració de drets fonamentals. “Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució, declara la independència, talla les vies públiques o està tenint relacions amb dirigents polítics d’un país que està envaint Ucraïna?”, ha plantejat en resposta a la CUP Robles, que ha criticat que “no els ha sentit dir res” quan “es hackegen organismes com el SEPE o telèfons de ministres”. La titular de Defensa ha argumentat que “no els ha vist mai defensar els principis bàsics de l’estat de dret”.

Publicitat

“Em sona a una hipocresia per part seva”, ha sentenciat, i ha instat els afectats pel ‘Catalangate’ a acudir als tribunals “si tenen dubtes”. “Això és un estat de dret, són els jutges els que diuen si hi ha espionatge”.

Preguntada també per JxCat i el PNB, Robles ha mostrat “orgull” del CNI i ha reiterat que “tots els organismes” de l’estat espanyol “compleixen estrictament la legalitat” i estan “compromesos amb l’estat de dret des de fa moltíssim”.

Segons la titular de Defensa, molts dels que estan “donant lliçons hauran de callar” quan el CNI pugui aportar tota la informació a la comissió de secrets oficials del Congreso i ha afirmat que l’independentisme acusa “sense cap suport probatori”.

JxCat i CUP demanen explicacions

En una pregunta dirigida a Robles, la portaveu de JxCat al Congreso, Míriam Nogueras, ha situat al president del l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, com a “màxim responsable de l’espionatge mentre no es demostri el contrari” i ha insistit a exigir una comissió d’investigació sobre el ‘Catalangate’. Nogueras ha denunciat que la resposta de l’executiu espanyol és una “presa de pèl” i els “falta al respecte”.

La portaveu de la CUP, Mireia Vehí, ha criticat la resposta que ha donat l’executiu espanyol fins ara i l’ha instat a “netejar les seves clavegueres” i ha lamentat que “quan es tracta de salvaguardar la unitat d’Espanya”, sembla que “tot s’hi val”.

Des del PNB, el seu portaveu, Aitor Esteban, ha demanat desclassificar documents i la derogació de la llei de secrets oficials. “Això li hauria de preocupar a tothom, no només als afectats”, ha dit Esteban, que ha criticat que Robles faci “d’aplaudidora” acrítica de les forces de seguretat.

La dreta creu que l’executiu espanyol cedeix

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, també ha preguntat sobre l’espionatge a Robles, però per retreure-li que cedeixi davant de l’independentisme, que “insulta de nou la democràcia”.

En una pregunta dirigida al ministre de Presidència, Félix Bolaños, la diputada de Vox Macarena Olona ha opinat que “poc han espiat” a l’independentisme perquè “representa una amenaça per a l’Estat”. També ha demanat la dimissió de la presidenta del Congreso, Meritxell Batet, per facilitar la seva presència a la comissió de secrets oficials amb la rebaixa de la majoria exigida per constituir-la.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut