Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

#MarcaEspaña: Una dona sospitosa de tenir coronavirus s’escapa de les autoritats i torna amb taxi a casa

Justament avui, el Gobierno ha assegurat que està “absolutament preparat” per fer front a l’epidèmia amb origen a la Xina

Redacció 11/02/2020
Un dispostiu especial en un fals cas de Coronvirus a Valladolid

Afortunadament, una dona que estava en custodia per tenir símptomes que podrien haver estat del coronavirus, va donar negatiu als resultats. Una sort tenint en compte la incompetència de tota la cadena de responsables, des de sanitaris a policials, que havien de mantenir-la en quarantena.

El cas ha passat a Valladolid i és un altre exemple de la Marca Espanya. Els serveis d’emergència van rebre un avís que una dona amb trets orientals i èbria estava tossint i vomitant a la sortida d’una discoteca. Emergències va decidir desplegar un protocol per possible coronavirus, i va enviar al local dues ambulàncies amb diversos sanitaris vestits amb vestits especials per protegir-se de possibles contagis tal com explica 20Minutos.

La dona, però, malgrat el seu estat d’embriaguesa, va aconseguir escapar dels serveis d’emergència, va demanar un taxi i va marxar a casa, on posteriorment va ser localitzada. La dona ha passat la nit ingressada en aïllament i se li han practicat les proves del coronavirus, ja que la dona havia tornat recentment de Xangai (Xina).

L’estudi clínic i epidemiològic descartava hores després la malaltia.

Espanya, preparadíssima

Malgrat que aquest exemple ho desmenteixi, justament avui la portaveu del Gobierno, María Jesús Montero, ha insistit que el Sistema Nacional espanyol de Salut (SNS) està “absolutament preparat” per fer front als casos que puguin aparèixer a Espanya del coronavirus. Per això, en la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, Montero ha agraït als professionals sanitaris, “de tots els racons de l’Estat”, el treball que estan realitzant amb relació al nou coronavirus, destacant la seva “excel·lent formació” i la coordinació que mantenen amb el Ministeri de Sanitat.