Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

#MarcaEspaña: Un policia espanyol sancionat per encanyonar una prostituta quan li reclamava els diners del servei

L’agent, destinat a protegir l’ambaixada de Mali, va portar la noia al pis compartit

Redacció
Redacció 16/12/2019
Imatge d'arxiu d'un policia nacional

Nova imatge lamentable d’un agent de la Policía Nacional espanyola, en aquest cas a l’ambaixada espanyola a Mali, concretament a la ciutat de Bamako.

L’any 2016, l’agent que feia dues nits que acaba d’arribar a Bamako després de sortir de festa amb els seus nous companys de policia al país africà, va voler seguir la festa malgrat que els altres dos agents van recomanar-li que no ho fes, perquè no coneixia la ciutat ni l’idioma.

Així i tot, va quedar-se sol de festa i va decidir contractar una prostituta i la va portar al pis que compartia amb els altres dos agents. Aquests es van despertar quan de matinada la prostituta cridava exigint al policia que li pagués els serveis que li acabava de realitzar. El policia espanyol no només s’hi va negar sinó que la va apuntar amb la seva pistola reglamentària. Un dels companys de pis, que era oficial, va calmar la situació i va pagar ell a la dona 30.000 francs CFA .

Tal com explica SER Radio, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha confirmat dues sancions que sumen noranta dies de suspensió retraient a l’agent que actués d’aquesta manera en “un país amb un greu problema de terrorisme” com era Mali en aquell moment. La resolució encara es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

Relacionats