Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

#MarcaEspaña: Escàndol de tràfic d’influències en unes oposicions d’infermeria a les Canàries

|

- Publicitat -

La marca espanya un altra vegada al descobert. Una monarquia bananera. Oposicions a les Canàries a la Infermeria del Servei Canari de Salut (SCS): 10.000 aspirants per només 1.095 places oferides i les úniques tres persones que no van cometre cap error a l’examen celebrat al maig procedeixen de la mateixa illa, la Gomera, i estan relacionades entre sí i els poders polítics locals.

Segons explica eldiario.es, la primera privilegiada és Almudena Curbelo, és filla de l’històric dirigent Casimiro Curbelo, president del Cabildo des de fa 28 anys i fundador de l’Agrupación Socialista Gomera (ASG) i és, des de fa poc, directora d’Infermeria de l’hospital públic Nuestra Señora de Guadalupe a l’illa i íntima amiga de Mirta Piñero, una altra de les aspirants del grup dels zero errors. Recentment nomenada coordinadora d’Infermeria d’Atenció Primària a La Gomera, Piñero era fins llavors membre de la Comissió Executiva de CCOO a La Gomera i responsable de l’àrea sanitària del sindicat a l’illa. Els missatges que han intercanviat les dues a les xarxes socials revelen una estreta i antiga relació d’amistat i que el passat mes de setembre van viatjar juntes a Tailàndia.

Publicitat

Per acabar-ho d’adobar, el tercer candidat sense equivocacions a l’examen és Juan Manuel Serván, parella de Piñero.

Segons explica el mitjà citat, és molt poc probable superar una prova d’aquest tipus sense cap error. En l’anterior Oferta Pública d’Ocupació (OPE) d’Infermeria celebrada a Canàries, corresponent a l’any 2016, no hi va haver ni un sol cas. Si bé és cert que eren més preguntes (150), tots els aspirants van cometre cinc o més errors en un examen al qual també es van presentar Curbelo, Piñero i Serván, que van obtenir qualificacions bastant discretes, amb 21, 14 i 27 errors, respectivament, i 22, 19 i 13 preguntes en blanc.

Et pot interessar  La justícia madrilenya obre diligències contra Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, per tràfic d'influències
Publicitat

Opinió

Minut a Minut