Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

#MarcaEspaña: Dos jutges espanyols s’escridassen en un bar

|

- Publicitat -

No és una telenovel·la de baix cost sud-americana, és la justícia espanyola que torna a entelar la Marca España.

Resulta que hi ha dos jutges enfrontats al Tribunal Suprem i la tensió és tal que el cas ja ha acabat al Promotor de la Acción Disciplinaria del CGPJ.

Publicitat

Aquest dimecres, el magistrat Javier Borrego ha demanat empara a la Sala de Govern del Tribunal Suprem pel tracte que va rebre públicament per part del magistrat Luis Díez-Picazo, president de la Sala Contenciosa Administrativa de l’Alt Tribunal. Segons Borrego, el passat 29 de juliol en un bar pròxim al tribunal Díez-Picazo el va escridassar amb un “largo de aquí” i un “déjame en paz”.

Segons explica el diari El Independiente, la crispació es va produir quan Borrego, que va negar rotundament els fets, hauria empès el passat mes de març al seu despatx a Díez-Picazo quan aquest li va comunicar que anava a comunicar per escrit a l’òrgan dels jutges els retards en dictar les seves sentències.

El jutge va ser citat en el marc de l’expedient disciplinari al qual s’enfronta per desatenció en les seves funcions i desconsideració cap al president de la Sala del Contenciós.

Borrego, que és exmagistrat del Tribunal d’Estrasburg, s’ha defensat que ja duu les sentències al dia i que “en 45 anys de carrera professional mai” ha amenaçat a ningú.

De moment, segons el mitjà citat, la Sala del Gobierno del Alto Tribunal no s’ha pronunciat sobre l’empara sol·licitada per Borrego. Per la seva banda, el promotor haurà de decidir si practica noves diligències o si s’arxiva l’expedient. També podria acordar dur-lo a la Comissió Disciplinària del Consell. L’exjutge del TEDH s’enfronta a una falta disciplinària lleu, greu o molt greu de les regulades en la Llei orgànica del poder judicial.

Et pot interessar  La justícia espanyola és tan "imparcial" que desenes de jutges d'arreu d'Espanya discuteixen sobre la llei d’amnistia en un xat intern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut