Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

#MarcaEspaña Castella i Lleó autoritza la caça de conills durant l’estat d’alarma

Es podrà anar a matar animals en grups de 4 persones com a màxim

Redacció 19/03/2020
Un caçador de conills mostra les preses que ha abatut

Nou cas d’estudi per a la Marca Espanya. Hi ha decretat un estat d’alarma, un confinament forçós de la població a casa seva, empreses tancades, teletreball, indústries paralitzades, multes a transeünts sense autorització… Una situació excepcional per a intentar controlar l’extensió i propagació de la pandèmia del nou coronavirus.

Malgrat tot això i la gravetat del moment, a Castella i Lleó es podrà sortir a caçar conills, això sí, en grups menors de 4 persones i es recomana que els tiradors mantinguin la distància de seguretat d’un metre i mig, així com que es desplacin cada un en un cotxe diferent.

El director general de Patrimoni Natural i Política Forestal de la Junta de Castella i Lleó considera la caça de conills part de l'”activitat professional agrària” i estableix una autorització a realitzar-la. El director general de Patrimoni Natural i Política Forestal, José Ángel Arranz, va signar el document aquest dimarts.

Tal com explica eldiario.es, respecte a espècies de caça major com cérvol, cabirol i senglar, no s’autoritza la caça “en modalitats col·lectives” com munteries, ganxos o batudes però sí “les d’amagar-se i esperar”.