Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

L’unionisme trempa amb el discurs colonitzador del Rei

PP, Cs i Vox aplaudeixen les seves paraules i agraeixen el to de Felipe VI

Redacció 25/12/2019

Casado celebra que el Rei hagi “tornat a defensar” la Constitució i la unitat d’Espanya

El president del PP, Pablo Casado, ha celebrat a través de Twitter que el rei Felip VI hagi “tornat a defensar” la Constitució i la unitat d’Espanya en el seu discurs tradicional de la vigília de Nadal. A través de la xarxa social Twitter, el màxim mandataris dels conservadors espanyols ha destacat la part del discurs en què el monarca animava a confiar en Espanya i convidava la ciutadania a mantenir-se “unida en els valors que compartim, sense divisions ni enfrontaments que erosionen la convivència i empobreixen el nostre futur”. Després d’això Casado ha escrit: “Al seu missatge, el rei Felip VI ha tornat a defensar la vigència de la Constitució i la unitat d’Espanya”.

Vox aplaudeix la “sensatesa i temperança” del discurs de Felip VI en uns moments “d’incertesa”

Vox ha aplaudit a través de Twitter la “sensatesa i temperança” del discurs de la vigília de Nadal del rei Felip VI en uns moments “d’incertesa”. La formació d’ultradreta, a través del seu màxim representant, Santiago Abascal, ha destacat la frase del discurs en què el Rei deia: “Confiem en Espanya i mantinguem-nos units”. Abascal li ha respost a la mateixa piulada: “Ho farem, perquè Espanya és molt més forta i gran que els que ara ja estaran criticant el Rei i intentant dividir-nos”.

Arrimadas considera el discurs de Felip VI “encertat i pertinent”

Inés Arrimadas ha valorat a través de Twitter el discurs de la vigília de Nadal de Felip VI considerant-lo “encertat i pertinent”. La màxima dirigent de Ciutadans ha opinat a la popular xarxa social que els espanyols tenen “grans reptes” al davant, i ha considerat que “la millor manera d’encarar-los” és “unint-nos a l’entorn dels valors constitucionals”. En una piulada en què no fa cap referència a la crisi entre Catalunya i Espanya, la líder de Ciutadans ha recordat que aquesta unió constitucional “la vam fer en el passat i la podem tornar a fer”. I acaba: “Confiem en nosaltres mateixos, confiem en Espanya”.