Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’ONU incorpora l’indicador que mesura l’adaptació de Catalunya al canvi climàtic en la seva base de dades d’estudis

|

- Publicitat -

El portal web sobre canvi climàtic de les Nacions Unides ha acceptat la inclusió en la seva base de dades de l’Indicador Global d’Adaptació (IGA) als impactes del canvi climàtic de Catalunya. Aquest indicador que mesura l’evolució de la capacitat adaptativa de Catalunya als impactes de l’escalfament global “és l’únic treball conegut impulsat per una administració pública per quantificar si un territori s’està adaptant bé al canvi climàtic”, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’IGA ha crescut un 8,74% durant el període 2005-2014 i durant aquests anys ha integrat 42 indicadors sectorials, 13 més que en el treball del 2014.
En els darrers anys s’han produït cinc fites significatives en la política pública d’adaptació a Catalunya, segons indica la conselleria. Destaca el tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya; el document de seguiment de l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic, la Llei del canvi climàtic, la finalització del projecte Life MEDACC i la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica.

Publicitat

L’Oficina Contra el Canvi Climàtic (OCCC) considera que aquests elements, conjuntament amb l’avenç dels diversos instruments d’adaptació en l’àmbit municipal i supramunicipal que han desenvolupat els consells comarcals, l’àrea metropolitana i les diputacions, han permès procedir a la revisió de l’Indicador Global d’Adaptació i han portat al reconeixement per part de Nacions Unides.

Et pot interessar  El planeta registra el març més càlid des que es recullen dades i encadena deu mesos consecutius de temperatures rècord
Publicitat

Opinió

Minut a Minut