Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Lliçó de Bèlgica a Espanya: castiga un membre de la monarquia per saltar-se el confinament

Victòria Federica s’ha passat pel forro la quarantena fins a dues vegades i no ha passat res

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/06/2020

La justícia belga ha proposat una sanció al príncep Joaquim de Bèlgica de 10.400 euros per haver-se saltat el confinament i marxar a l’Estat espanyol el passat 24 de maig. El motiu de l’import és que consideren el seu comportament com una falta greu contra la Llei Orgànica de protecció de la seguretat ciutadana.

Ara el príncep té quinze dies per presentar al·legacions o abonar la multa, la qual cosa comportaria una disminució del 50 per cent de l’import.

Tota una lliçó a Espanya que no ha fet res per a sancionar un membre de la família reial que també va saltar-se la quarantena.

Victoria Federica de Todos los Santos de Marichalar y Borbón, la neboda del rei d’Espanya Felipe VI de Brobón, va ser caçada ben lluny de casa seva en ple confinament per l’estat d’alarma. Malgrat viure a Madrid se la va poder veure per Jaén tal com us va explicar La República. Dies després, va tornar a saltar-se el confinament per tornar a la capital del Reino.

La pandèmia ha deixat també retratada la Casa Real com el gest del Príncep de Mònaco impensable a la monarquia espanyola: Albert II es va retallar quasi la meitat el seu sou per ajudar a reduir el dèficit públic del principat.