Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Llarena ja ha enviat a Bèlgica i Escòcia les noves euroordres contra Ponsatí, Comín i Puig, segons les defenses

|

- Publicitat -

El Tribunal Suprem ha enviat a Bèlgica i Escòcia les noves euroordres contra Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig, segons les seves defenses. Els advocats asseguren que les autoritats belgues i escoceses els han comunicat verbalment la reactivació de la petició d’extradició contra els exconsellers per part d’Espanya. L’advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha confirmat a l’ACN que l’exconsellera d’Educació es presentarà dijous al matí a les dependències policials per després passar a disposició del Tribunal d’Edimburg encarregat del cas.

Per contra, la defensa de Comín i Puig a Bèlgica encara no sap quan s’hauran de dirigir a les autoritats per posar-se a disposició judicial.

Publicitat

La Cambra del Consell va rebutjar el 2018 la segona euroordre contra Comín, Puig i Meritxell Serret per un error de forma, mentre que la justícia d’Escòcia no es va arribar a pronunciar al respecte en el cas de Ponsatí. Llarena va retirar la petició d’extradició contra tots els exmembres del Govern després que la justícia alemanya es negués a extradir l’expresident Carles Puigdemont per rebel·lió.

La fiscalia de Brussel·les espera “la traducció” de les euroordes de Comín i Puig

La fiscalia de Brussel·les ja ha rebut aquest dimarts les dues noves euroordres contra Toni Comín i Lluís Puig però, com ja va passar amb el cas de la petició contra Carles Puigdemont, està pendent de rebre’n, també, una traducció en les seves llengües oficials. “Estem esperant la traducció. No farem cap més comentari, per ara”, afirmen des de la fiscalia.

L’euroordre contra Clara Ponsatí també és a Escòcia, i el seu advocat ha anunciat que està previst que es presenti a la comissaria dijous i immediatament després comparegui davant d’un jutge.

Et pot interessar  Sis investigats del ‘cas Tsunami’ demanen al Suprem l'arxivament de la causa per un error de García-Castellón

El Consell per la República demana donatius per afrontar les euroordres

El Consell per la República (CpR) ha demanat aquest dimarts donatius per afrontar les euroordres d’Espanya contra Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. Coincidint amb la reactivació de les peticions d’extradició dels exconsellers, la plataforma presidida per Puigdemont ha enviat un missatge demanant contribucions per “tornar a comptar amb els millors advocats, juristes i traductors” per combatre a Bèlgica i Escòcia la petició d’extradició. “Deixem-los un altre cop en evidència”, ha reivindicat el CpR.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut