Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

L’estil català: El Govern usa les delegacions per aprendre algunes mesures d’èxit en altres països

Les delegacions de la Generalitat a l’exterior analitzen pràctiques de més de 30 països

Redacció
Redacció 07/04/2020
El nou conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, mirant una pantalla d'ordinador (Horitzontal).

Les 15 delegacions de la Generalitat a l’exterior fan un seguiment diari de les mesures per pal·liar la crisi de la Covid-19 que s’estan aplicant en més de 30 països, “que mostrin resultats positius i puguin ser implementades també a Catalunya”.

Així doncs, sembla que la Conselleria d’Acció Exterior de la Generalitat s’ha refet després d’unes setmanes mogudes que van causar la dimissió d’Alfred Bosch i ja torna a tenir l’engranatge en funcionament. En un comunicat de la conselleria, s’ha destacat que realitzen aquesta prospecció diària perquè les mesures impulsades “per diferents països afectats per la pandèmia del coronavirus poden ser un mirall de bones pràctiques”.

L’objectiu és identificar aquestes bones pràctiques que es puguin implementar a Catalunya i “observar i prendre nota d’altres experiències a tot el món”, que es traslladen després a la Generalitat perquè analitzi aquestes pràctiques promogudes en l’àmbit internacional.

Una vegada més, doncs, es demostren les diferències d’idiosincràsia i de maneres de fer entre els executius catalans, ja que el Gobierno no només no ha après d’altres països sinó que ha comès els mateixos errors i, per si no fos poc, ha acabat acceptant tard i malament que les mesures que proposava la Generalitat eren les correctes.