Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’Estat espanyol, primer de la UE en exportar estudiants i dels últims en rebre’n

|

- Publicitat -

Espanya és l’Estat de la Unió Europea (UE) amb més estudiants de grau universitari que estudien en un altre país, principalment amb beques Erasmus, però també és el que menys proporció d’alumnes estrangers té a les universitats, el que el converteix en el país més exportador i en el penúltim a rebre.

El 19% del total d’estudiants Erasmus eren de l’Estat espanyol el 2017, amb 21.300 universitaris repartits per arreu d’Europa convertint-se amb els que més pes tenen de tot el programa europeu, seguits pels alemanys (16%), els britànics (11%) i els italians (10%), segons dades de l’Oficina Estadística Europea (Eurostat) recollits pel web Servimedia.

Publicitat

D’altra banda, però, l’Estat espanyol també és el penúltim en proporció d’estudiants que alberga de fora a les universitats només després de Croàcia. Segons l’informe ‘People on the move-statistics on la mobilitat in Europe’, presentat aquest dimarts a la UE, els estrangers representen un 3,2% a les universitats de l’Estat.

En el conjunt de la Unió Europea, els estudiants de fora representen el 8,1%, segons dades de 2017. Davant de tot hi ha Luxemburg, on gairebé la meitat dels seus estudiants són estrangers (47%), i Xipre, amb un 23% . A la cua estan Grècia, Espanya i Croàcia, amb valors pròxims al 3%.

En total, segons l’informe d’Eurostat, a la Unió Europea hi ha un 8% de ciutadans que resideix en un país diferent al de la seva nacionalitat, una xifra insòlita en els últims anys i que respon, segons l’oficina estadística comunitària, als canvis en la mobilitat de les persones a causa dels estudis, l’ocupació o les migracions.

De fet, no només són els estudis els que determinen la mobilitat europea. A l’Estat espanyol, el 14,7% dels treballadors de l’agricultura són estrangers extracomunitaris, un dels valors més alts de la UE al costat d’Itàlia i Xipre. En el sector serveis, és Luxemburg el país amb més treballadors forans de països de la UE, gairebé la meitat (48,1%).

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut