Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

L’escandalosa excusa del PP per a justificar haver destruït els ordinadors de Bárcenas

L’extresorer popular assegura que hi havia informació de la caixa B

Redacció 20/06/2019
Luis Bárcenas, antic gerent del PP / ACN

Ni un còmic dolent del Tebeo hauria tramat una estratègia de defensa tan precària i risible. El Partit Popular, que seu a la banqueta dels acusats del judici dels ordinadors de Bárcenas per haver destruït dos ordinadors de l’extresorer Luis Bárcenas ha posat d’excusa que es van eliminar per a protegir la Llei de Protecció de Dades.

Així doncs, els advocats del PP han defensat el responsable d’informàtica del partit, José Manuel Moreno, acusat de dos delictes de danys informàtics i un altre d’encobriment pel qual s’enfronta a quatre anys i sis mesos de presó, perquè va destruir els discos durs d’un ordinador Toshiba i un altre Apple per “complir amb la legalitat vigent de dades, amb la Llei de Protecció de dades”.

Segons l’advocada, el 2012, responent a l’informe d’una auditoria externa, el senyor Moreno va acordar implantar un procediment de protecció de dades que implicava la destrucció dels ordinadors dels treballadors del partit que deixessin el seu càrrec per diferents raons.

En el cas de Bárcenas, segons Massó, va passar el mateix, ja que els dos ordinadors les dades es van eliminar eren “sense cap dubte propietat del PP” i “així ho acrediten les factures que s’han lliurat en la instrucció”.

Bárcenas insisteix: hi havia informació sobre la caixa B

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha ratificat aquest dijous en el judici que els ordinadors que ell mateix feia servir a la seu del partit contenien valuosa informació. Concretament, els discs durs destruïts contenien informació sobre la comptabilitat paral·lela dels populars. Ha narrat que entre els diferents arxius que emmagatzemava hi havia un full de càlcul que “completaven això que es diuen ser els meus papers”, ha assegurat en al·lusió als coneguts ‘papers de Bárcenas’.