Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’autodeterminació i l’oficialitat del català, entre les propostes més votades per la Conferència pel Futur d’Europa

|

- Publicitat -

JxCat ha celebrat que el dret a l’autodeterminació, l’oficialitat del català i la fi dels dobles estàndards siguin de les propostes més votades per debatre a la Conferència sobre el Futur d’Europa.

“Es tracta d’un important exercici democràtic paneuropeu amb debats dirigits per als ciutadans que permetin a les persones de tota Europa compartir les seves idees i ajudar a configurar un futur comú”, assegura la Comissió Europea. Així, les propostes amb més vots seran portades a debat al plenari europeu, on participaran centenars de representants polítics europeus.

Publicitat

L’autodeterminació i l’oficialitat del català seran tractades en àmbit europeu després d’anys d’excuses i traves administratives. La Plataforma per la Llengua ja ha explicat en més d’una ocasió que el català “és una excepció en l’àmbit de la Unió Europea”, ja que “no hi ha cap altra llengua de les dimensions, vitalitat, pes econòmic i demogràfic, força d’atracció i representativitat legal i simbòlica que no sigui plenament oficial a Europa”.

Així mateix, Aleix Sarri ho ha considerat “un petit èxit que esbotza el veto de l’estat espanyol i els seus partits contra Catalunya”.

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut