Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Junta Electoral té protegits: Vox se salta la llei tres cops i no rep ni una sanció

|

- Publicitat -

Vox ho torna a fer i la Junta Electoral calla. La candidatura d’extrema dreta a les eleccions andaluses ha estat envoltada de polèmica durant tota la campanya electoral. La representant —Macarena Olona— aprofitant un buit legal, l’ús partidista de la bandera d’Espanya, discurs d’odi cap a Catalunya…

Del partit de Santiago Abascal ja no sorprèn res, però és destacable el tracte de favor descarat de la Junta Electoral, en aquest cas, andalusa (JEA). I és que Vox ha tornat a saltar-se la llei incomplint la prohibició de realitzar propaganda electoral durant la jornada de reflexió del 18 de juny, segons ha comprovat El Plural.

Publicitat

La Llei del Règim Electoral General (LOREG) estableix multes per a aquests casos d’entre 100 i 1.000 euros a particulars i de 300 a 3.000 euros si es tracta d’autoritats o funcionaris. Fins i tot, la possibilitat de portar el cas a Fiscalia si es considera un delicte. Tanmateix, quan es tracta de Vox, la Junta Electoral mira cap a un altre costat.

Vulneració de la llei electoral en tres ocasions

La primera de les denúncies, interposada per Rubén Sánchez, secretari general de FACUA, és pels vídeos de Youtube amb el títol “Missatge de Macarena Olona als joves andalusos!” i “Abascal i Olona a Sevilla – Frenem la gran coalició!”. La formació va rebre un avís i va ocultar els vídeos. Però no acaba aquí: Vox també va difondre propaganda a través de publicitat a Google i Macarena Olona va fer una piulada “induint, directament o indirectament, al vot dels electors”.

Cal recordar, que tant Vox com el PP van vulnerar la llei electoral abans de les eleccions de Castella i Lleó. Mentrestant, Pau Juvillà continua lluitant pel seu escó.

Et pot interessar  La justícia obliga l'Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola a la façana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut