Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

La JEC vol morir amb les botes posades: amenaça Ponsatí que si dijous no va a Congrés, declararà vacant el seu escó

Avui, la consellera a l’exili ha plantat el Congreso i no ha anat a jurar la Constitución

Avatar
Agències 28/01/2020
Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu

La Junta Electoral Central (JEC) ha avisat la consellera a l’exili Clara Ponsatí, eurodiputada elegida de Junts (JxCat), que si aquest dijous, 30 de gener, no es presenta al Congreso per acatar la Constitución declararà vacant el seu escó al Parlament europeu.

La JEC ja havia citat aquest dimarts al migdia Ponsatí i als altres quatre eurodiputats que ocuparan un escó al Parlament Europeu una vegada que es faci efectiu el Brexit. Es tracta de complir el tràmit preceptiu del jurament o promesa de la Constitución davant la Junta Electoral, que segons la legislació espanyola és la que té delegada la competència d’expedir la credencial d’eurodiputats.

No obstant això, com era d’esperar, Ponsatí, establerta a Escòcia i en recerca i captura pel Tribunal Suprem per la seva participació en el procés independentista de 2017, no ha acudit a la convocatòria de l’organisme arbitral, que l’ha tornat a citar aquest dijous.

En la seva resolució, remesa a l’afectada i al Parlament Europeu, la JEC ja avisa també que en cas que Ponsatí tampoc atengui aquesta segona convocatòria, “s’ha de declarar vacant provisionalment l’escó fins que es compleixi aquest requisit”.

Relacionats