Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

Clara Ponsatí planta el Congreso per acatar la Constitución i recollir la seva acta com a eurodiputada

Ponsatí haurà de seguir els passos dels eurodiputats de ple dret Toni Comín i Carles Puigdemont per aconseguir entrar al Parlament europeu

Redacció
Redacció 28/01/2020
Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí

La consellera a l’exili catalana Clara Ponsatí, establerta a Escòcia i reclamada pel Tribunal Suprem per la seva participació en el Procés, no s’ha presentat aquest dimarts al Congreso per acatar la Constitució davant la Junta Electoral Central (JEC), pas previ per a recollir la seva acta com a eurodiputada.

L’organisme arbitral va citar aquest migdia a Ponsatí i als altres quatre eurodiputats que ocuparan un escó al Parlament Europeu (un de Vox, un del PP, CS i un del PSOE), una vegada que es faci efectiu el Brexit, perquè juressin o prometessin acatar la Constitución, ja que la JEC és qui té delegada la competència d’expedir la credencial d’eurodiputats. No obstant això, com era d’esperar, Ponsatí no ha acudit a la cita.

Quant al Brexit sigui una realitat aquest divendres i els eurodiputats britànics deixin el Parlament comunitari, el seu buit es repartirà entre els diferents països de la UE. A Espanya li correspondran cinc seients més que, a partir de l’1 de febrer, se sumaran als 54 elegits en els comicis europeus del passat 26 de maig.

Ponsatí haurà de seguir els passos dels eurodiputats de ple dret Toni Comín i Carles Puigdemont per aconseguir entrar al Parlament europeu: la consellera a l’exili usarà de la decisió de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que va resoldre que el president d’ERC, Oriol Junqueras, gaudia d’immunitat parlamentària des que va ser proclamat eurodiputat electe tot i no haver acatat la Constitució davant la JEC.

Relacionats