Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

La Guardia Civil intercepta i retorna a l’Estat marroquins que intentaven tornar al seu país

Ni entrar ni sortir, milers d’immigrants esperen a Ceuta, Melilla i altres punts fronterers poder entrar al Marroc

Redacció
Redacció 26/04/2020

La Guardia Civil mana i ordena. Ni entrar ni sortir. Sembla el món al revés però no. Si ve estem malauradament acostumats a rebre notícies dels controls fronterers de l’Estat amb el nord d’Àfrica i els intents constants d’intentar evitar que persones migrades entris a Espanya a través de l’estret de Gibraltar o saltant les tanques de Ceuta i Melilla, avui ens trobem en el cas contrari: la Guardia Civil retornat a Espanya persones que, desesperadament, intentaven marxar i retornar cap al Marroc.

Prop de 20.000 marroquins serien els que s’han quedat atrapats a Espanya pel tancament de les fronteres del Marroc amb l’Estat, un confinament actiu des del passat dia 13 de març i que va deixar atrapats fora de les seves fronteres a milers de ciutadans.

Aquesta situació ha creat una desesperació a molts ciutadans que volen retornar i no poden. Fins i tot les màfies que trafiquen persones per fer-les entrar a Europa, ara ofereixen viatges de retorn per 5.000 euros.

El més sorprenent de tot és que la Guardia Civil, que tants esforços fa perquè no entrin africans a Espanya, ara no els deixi marxar: tres joves marroquins van ser interceptats la nit del divendres per la policia espanyola i van ser traslladats fins al Pavellón de la Libertad a Ceuta. No són els primers marroquins bloquejats a la ciutat autònoma que pretenen tornar al seu país travessant de manera irregular la frontera del Tarajal. En aquesta ciutat autònoma es calcula que hi ha 200 marroquins atrapats.