Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La Guardia Civil intercepta i retorna a l’Estat marroquins que intentaven tornar al seu país

|

- Publicitat -

La Guardia Civil mana i ordena. Ni entrar ni sortir. Sembla el món al revés però no. Si ve estem malauradament acostumats a rebre notícies dels controls fronterers de l’Estat amb el nord d’Àfrica i els intents constants d’intentar evitar que persones migrades entris a Espanya a través de l’estret de Gibraltar o saltant les tanques de Ceuta i Melilla, avui ens trobem en el cas contrari: la Guardia Civil retornat a Espanya persones que, desesperadament, intentaven marxar i retornar cap al Marroc.

Prop de 20.000 marroquins serien els que s’han quedat atrapats a Espanya pel tancament de les fronteres del Marroc amb l’Estat, un confinament actiu des del passat dia 13 de març i que va deixar atrapats fora de les seves fronteres a milers de ciutadans.

Publicitat

Aquesta situació ha creat una desesperació a molts ciutadans que volen retornar i no poden. Fins i tot les màfies que trafiquen persones per fer-les entrar a Europa, ara ofereixen viatges de retorn per 5.000 euros.

El més sorprenent de tot és que la Guardia Civil, que tants esforços fa perquè no entrin africans a Espanya, ara no els deixi marxar: tres joves marroquins van ser interceptats la nit del divendres per la policia espanyola i van ser traslladats fins al Pavellón de la Libertad a Ceuta. No són els primers marroquins bloquejats a la ciutat autònoma que pretenen tornar al seu país travessant de manera irregular la frontera del Tarajal. En aquesta ciutat autònoma es calcula que hi ha 200 marroquins atrapats.

 

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut