Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La Comunitat de Madrid abraça el model català i xifra els morts en prop de 13.000

|

- Publicitat -

Una vegada més el model català s’imposa i la lògica dels experts i de la Generalitat de Catalunya acaba esdevenint la de la resta de l’Estat malgrat que sempre en faci fàstics des d’un inici.

De fet, l’estratègia per a comptar les defuncions causades per la Covid-19 del Govern i altres plans pioners han fet que les reunions del diumenge del president del Gobierno amb els presidents de les CCAA se li estiguin girant en contra a en Pedro Sánchez. L’equip de Torra ha posat de manifest, a més, l’opacitat de les dades de l’Estat.

Publicitat

La Comunitat de Madrid ha abraçat el model català i calcula que la xifra real de morts per coronavirus a la regió és d’entre 12.000 i 13.000 persones, segons fonts del govern autonòmic. En canvi, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat d’aquest divendres, les defuncions a la Comunitat de Madrid són 7.007, un decalatge de prop de 6.000 morts. La xifra de gairebé 13.000 morts inclouria les defuncions a hospitals, residències i domicilis de persones que han donat positiu però també les que presentaven símptomes que no es van confirmar amb una prova. La Comunitat de Madrid està a l’espera que Sanitat Mortuòria, que depèn de la Conselleria de Salut de Madrid, consolidi la dada.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut