Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

La Comunitat de Madrid abraça el model català i xifra els morts en prop de 13.000

El model de la Generalitat s’imposa malgrat que el Ministeri de Sanitat xifra les defuncions en 7.007 a Madrid

Redacció 17/04/2020
Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunidad de Madrid

Una vegada més el model català s’imposa i la lògica dels experts i de la Generalitat de Catalunya acaba esdevenint la de la resta de l’Estat malgrat que sempre en faci fàstics des d’un inici.

De fet, l’estratègia per a comptar les defuncions causades per la Covid-19 del Govern i altres plans pioners han fet que les reunions del diumenge del president del Gobierno amb els presidents de les CCAA se li estiguin girant en contra a en Pedro Sánchez. L’equip de Torra ha posat de manifest, a més, l’opacitat de les dades de l’Estat.

La Comunitat de Madrid ha abraçat el model català i calcula que la xifra real de morts per coronavirus a la regió és d’entre 12.000 i 13.000 persones, segons fonts del govern autonòmic. En canvi, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat d’aquest divendres, les defuncions a la Comunitat de Madrid són 7.007, un decalatge de prop de 6.000 morts. La xifra de gairebé 13.000 morts inclouria les defuncions a hospitals, residències i domicilis de persones que han donat positiu però també les que presentaven símptomes que no es van confirmar amb una prova. La Comunitat de Madrid està a l’espera que Sanitat Mortuòria, que depèn de la Conselleria de Salut de Madrid, consolidi la dada.