Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junqueras qüestiona la “credibilitat” de l’espionatge a Sánchez i Robles

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha qüestionat la “credibilitat” de l’espionatge al president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles. En una roda de premsa aquest dilluns a la seu d’Esquerra, l’exvicepresident de la Generalitat ha posat en dubte la “versemblança” de la denúncia de la Moncloa mentre ningú no assumeixi “responsabilitats” pel ‘Catalangate’.

“És evident que pot ser una cortina de fum”, ha constatat. “Quanta versemblança li podem donar? No ho sabem, però les responsabilitats són gegantines”, ha afegit. Junqueras ha exigit que hi hagi conseqüències i ha criticat que, ara sí, l’Estat porti el cas a la justícia i, en canvi, no ho fes quan els afectats eren només de l’entorn independentista.

Publicitat

La Moncloa, espiada

Els telèfons de Sánchez i Robles han estat infectats amb el programari Pegasus i, per tant, espiats en el maig i juny de 2021. Així ho ha fet públic aquest dilluns la Moncloa, que ha detallat que s’està investigant si hi ha més membres de l’executiu en la mateixa situació.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha donat per fet que l’espionatge d’aquests terminals és “il·lícit i extern”, situant així la intrusió en els telèfons “fora de l’ordenament jurídic” i “aliè als organismes de l’Estat”. El ministre ha explicat que ja han posat en coneixement de la justícia les informacions que han determinat la infecció amb Pegasus.

Et pot interessar  Aragonès: "El projecte de Salvador Illa és Espanya i el projecte de Carles Puigdemont és Puigdemont"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut