Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

[Imatge] El mapa de l’odi: aquesta és la catalanofòbia que hi ha a Espanya

Ja no és una sensació: el CEO confirma amb dades empíriques que els ciutadans del Principat són els que cauen pitjor a l’Estat

Redacció 22/11/2019
Manifestació espanyolista del 12-O al centre de Barcelona / Marc Puig

Un estudi elaborat pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya ha confirmat allò que molts catalans ja sabíem però que fins ara es basava només en experiències personals, notícies i sensacions: que els espanyols odien els catalans.

El CEO ha preguntat als ciutadans d’Espanya quins són els ciutadans que pitjor cauen per Comunitats Autònomes. L’estudi ofereix 3 gràfics: un que inclou les respostes de tot l’Estat, un que només ofereix les respostes dels catalans i un tercer que només ensenya les respostes d’Espanya sense el Principat.

Si ens basem en aquest últim, podem comprovar com els ciutadans més odiats són els catalans, amb una xifra pròxima al suspens. Els segueixen els bascos navarresos i els balears.

En canvi, els andalusos, són els que cauen millor. Aquest és el mapa de l’odi, el que mostra les opinions només dels espanyols i Catalunya, d’un color diferent, clarament és la més odiada: