Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Gir al Gobierno: ofereix a les CCAA aplicar l’estat d’alarma per territoris

|

- Publicitat -

El president del Goberino, Pedro Sánchez, ha ofert a les Comunitats Autònomes la possibilitat de declarar l’estat d’alarma per territoris per contenir els rebrots. “Totes les CCAA tenen a la seva disposició l’eina legal de l’estat d’alarma i la possibilitat de sol·licitar-ne la declaració a tot o part del seu territori”, ha dit en roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres.

En aquest cas, el comandament únic seria el president autonòmic i és qui hauria de comparèixer al Congrés dels Diputats per sol·licitar-lo. Sánchez ha dit que el govern espanyol està disposat a donar suport a les peticions dels presidents autonòmics per aplicar l’estat d’alarma als seus territoris.

Publicitat

En aquest sentit, ha afirmat que els diputats de les formacions polítiques de l’executiu de coalició -PSOE i Unides Podem- hi votarien a favor. Sánchez ha apuntat que l’estat d’alarma no té per què implicar un confinament com el que es va decretar al març.

D’altra banda, Sánchez ha posat a disposició de les CCAA 2.000 militars perquè facin tasques de rastreig en cas que tinguin dificultats per dur a terme aquestes tasques.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut