Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Felipe VI defensa el matractament animal

El monarca i cap d’Estat d’Espanya assegura que la tauromàquia “ofereix cohesió a la societat”

Redacció 21/02/2020
Posar el retrat del rei cap per avall, als Països Catalans és una arrelada tradició

L’espectacle lamentable de marejar un toro, fer-lo enfadar i esgotar, torturar-lo fins a la seva mort perquè el torero, finalment, li talli una orella triomfant està prohibit a Catalunya. Cada cop són més les associacions i les consciències a diferents col·lectius de la societat que veuen una aberrant festa tot allò que envolta la tauromàquia.

A Catalunya aquest tema està regulat per llei i, fins i tot, s’ha obert la porta a també acabar amb els correbous per l’estrès que pot generar a les bèsties.

Però la mentalitat espanyola és ben diferent i així ho demostra el seu cap d’Estat, el rei Felipe VI. El monarca espanyol ha presidit un lliurament de premis acadèmics, Los Premios Taurinos y Universitarios, a la plaça de braus de la Maestranza de Sevilla. El Borbón, gran aficionat als toros, ha assegurat sense despentinar-se que “l’educació i la tauromàquia contribueixen a donar cohesió a la societat.”

El rei Felip VI també ha destacat “l’immens capital de talent i esforç universitari i taurí” per fer una “una nació més competitiva econòmicament i tecnològica”.