Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Espanya segueix venent armes a l’Aràbia Saudita que aumenta la compra un 130% en 4 anys

|

- Publicitat -

La monarquia de l’Aràbia Saudita sempre ha mantingut unes bones relacions amb la monarquia Espanyola. De fet, els Borbons i tota la diplomàcia de l’Estat va rebre amb màxims honors el príncep saudita per tractar la venda d’armes al seu règim. Mala peça al teler tenint en compte les comissions que el monarca emèrit es quedava fent negocis amb l’Estat.

Amb aquest context de corrupció monàrquica, hom arrufa el nas veient la foto que il·lustra l’article: la visita de l’hereu saudita Mohammad bin Salman va deixar retratada Espanya pels constants i sistemàtics abusos i denuncies al règim de Riad per ignorar els drets humans, especialment el de les dones, i per la seva actuació en la sagnant guerra al Iemen, sense oblidar l’assassinat del columnista del Washington Post, Jamal Khasshoggi

Publicitat

A escala mundial, la compravenda d’armes ha tornat a batre un nou rècord i les exportacions van augmentar un 5,5% a escala mundial durant el període 2015-2019, segons les dades recopilades per l’Institut Internacional d’Estudis per a la Pau d’Estocolm (SIPRI) recollit per eldiario.es. El recompte torna a posar en primera posició a Aràbia Saudita com a principal importador d’armes mundial: el règim de Riad va augmentar un 130% la compra d’armament durant els últims quatre anys.

Potències europees decideixen no vendre armes al règim de Riad, Espanya ho continua fent

Tot i que alguns països europeus com Alemanya, Dinamarca i Països Baixos han optat per suspendre la venda d’armament a l’Aràbia Saudita, Espanya ho segueix fent, ja que el règim de Riad és un dels millors clients de la indústria armamentística espanyola. Segons les dades remeses pel Gobierno al Congrés el passat 27 de febrer, el primer semestre del 2019 es van vendre armes per valor de 23,5 milions d’euros.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones

Espanya fa l’agost amb la venda d’armes

Espanya és, ni més ni ments, el setè exportador mundial d’armes només per darrere dels EUA, Rússia, França, Alemanya i la Xina.

De fet, ara fa mig any es va tancar un acord militar milionari d’Espanya amb l’Aràbia Saudita que garantia a l’empresa Navantia vendre material militar per 900 milions d’euros on s’incloïa també tecnologia militar. I és que Espanya forma part d’un programa de venda d’armes amb l’Aràbia Saudita de 8.000 de milions de dòlars on participa d’un pla bèl·lic dels Estats Units.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut