Dijous, 17 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

Els negocis de l’Estat: Acord militar milionari d’Espanya amb l’Aràbia Saudita

Navantia ven 900 milions d’euros en tecnologia militar al país àrab

Redacció
Redacció 12/09/2019

L’Estat espanyol ha tornat a demostrar les excel·lents relacions que manté amb el regne de l’Aràbia Saudita, malgrat que sigui un país vinculat estretament amb el terrorisme islàmic i a la cua del respecte als drets humans, especialment a les dones.

Tot i això, la presidenta de Navantia, Susana de Sarria, ha tancat un contracte de transferència de tecnologia militar el Govern saudita per un valor d’uns 900 milions d’euros a les drassanes públiques espanyoles, segons es recull l’agència de notícies saudita i que lainformacion.com ha publicat.

El contracte parla de la venda de les cinc corbetes de Navantia a l’Aràbia Saudita per 1.800 milions d’euros, implica la instal·lació per part de les drassanes de l’Estat de sistemes integrats de combat en els vaixells construïts en les drassanes de San Fernando (Cadis), però també la transferència de coneixement tecnològic a la indústria militar saudita. Es parla d’enginyeria i arquitectura de sistemes, maquinari, programari, sistemes de revisió i verificació, prototips, disseny, sistemes de simulació, a més del suport logístic i la formació necessària perquè empreses locals siguin capaces de desenvolupar aquestes tecnologies en el futur.

Aràbia Saudita fitxa l’expresident de Navantia

L’operació s’ha tancat amb l’empresa del país àrab anomenada SAMI Navantia on s’ha contractat al president de Navantia que havia estat destituït pel Gobierno de Pedro Sánchez, Esteban García Vilasánchez. Cal recordar que l’actual president espanyol ja va tancar un anterior contracte de venda d’armes d’Espanya al règim d’Aràbia Saudita malgrat que el Ministeri de Defensa va explicar que les 400 bombes d’alta precisió podrien ser utilitzades en el conflicte amb el Iemen. Margarita Robles va haver-se d’empassar les seves paraules.

Relacionats