Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Espanya se situa a la cua de la UE en percepció d’independència judicial

La Comissió Europea publica un nou informe que exposa la manca d'imparcialitat de la justícia espanyola

|

- Publicitat -

Nou informe demolidor per l’Estat espanyol. El 56% dels espanyols tenen una percepció dolenta de la independència del sistema judicial, una xifra que situa Espanya com a cinquè estat per la cua pel que fa a la imatge sobre la independència dels tribunals i els jutges, només per darrere de Croàcia, Polònia, Bulgària i Eslovàquia.

Publicitat

En un informe sobre l’estat de la justícia a la UE publicat aquest dijous per la Comissió Europea, els espanyols al·leguen entre els motius per desconfiar de la independència judicial la “interferència o pressió” per part dels governs i la classe política com a principal argument, mentre un 41% ho justifica pels “interessos econòmics o d’un altre tipus” i un 33% per “l’estatus i posició” dels magistrats perquè consideren que no garanteix la independència.

Et pot interessar  Nova estirada d'orelles de la Comissió Europea a Espanya per la manca d'independència del poder judicial

Pel que fa a treballadors en la justícia, Espanya se situa com a cinquè estat per la cua amb 11 jutges per cada 100.000 habitants, malgrat que la despesa pública en justícia està en la mitjana europea. Per contra, l’Estat és el sisè país de la UE amb més advocats, 304 per cada 100.000 habitants. Per gènere, Espanya també se situa a la cua en el nombre de dones que són jutges al Tribunal Suprem.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió