Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Espanya dona l’esquena a la família kurda i la deporta a l’Iran després de 10 dies retinguda al Prat tot i haver demanat asil

L’Audiència Nacional va denegar dijous el seu recurs demanant asil polític

|

- Publicitat -

Espanya ha deportat la família kurda de l’Iran que va aterrar a l’aeroport del Prat la setmana passada i que havia demanat asil polític, ja que el pare, Mohammad Rahmatinia, és un activista kurd i patia repressió al seu país d’origen per motius ideològics. A més, va arribar acompanyat de la seva dona, embarassada de dos mesos, i del seu fill de set anys.

Però la seva sol·licitud d’asil ha estat denegada per les autoritats espanyoles. L’Audiència Nacional va desestimar el seu recurs després que la seva petició d’asil fos denegada per no complir els requisits legals, tot i que ACNUR havia emès un informe favorable. En el recurs, l’Audiència va apreciar “llacunes i incoherències”, han explicat a l’ACN fonts policials, perquè inicialment va al·legar raons polítiques i després religioses.

Publicitat

L’home va assegurar que ja havia estat condemnat a 15 anys sota llibertat condicional pel seu activisme polític com a membre del Partit Democràtic del Kurdistan, il·legal a l’Iran i que professa una fe evangèlica. A més va afegir que havia participat en una vintena de manifestacions del moviment Dona Vida Llibertat, que es va desencadenar amb l’assassinat de la jove Mahsa Gina Amini per no portar el vel posat d’acord amb el rigorisme de la República Islàmica. Finalment, ha sortit aquest divendres en un vol cap a Qatar, des d’on havia arribat a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut