Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

En Comú-Podem prepara un xantatge social a Oriol Junqueras perquè doni suport als pressupostos

El debat hauria de ser sobre l’excepcionalitat democràtica que suposa que s’hagi de negociar amb el president d’un partit polític a la presó, quasi un any després de presó preventiva […]

Joan Solé 18/10/2018
Joan Mena, en una imatge d'arxiu

El debat hauria de ser sobre l’excepcionalitat democràtica que suposa que s’hagi de negociar amb el president d’un partit polític a la presó, quasi un any després de presó preventiva injustificable. Però no.

El diputat d’En Comú-Podem al Congreso, Joan Mena, ha desmentit que el líder d’Unidos Podemos, Pablo Iglesias, es reuneixi amb Oriol Junqueras com a enviat, o negociador, dels comptes de Pedro Sánchez: “S’emmarca dins la normalitat de la trobada de líders de partits polítics”.

Mena ha traçat quin serà el contingut de la reunió, i les sospites han esdevingut certes. Segons ha apuntat el comú, Iglesias demanarà el seu suport sobre el xantatge social. Tot i que la majoria de mesures es poden aprovar per decret, argumentaran que votar ‘No’ als comptes és votar ‘No’ al salari mínim de 900€, actualitzar les pensions segons l’increment de l’IPC, actualitzar les taxes universitàries i frenar els lloguers abusius. En aquest sentit, el diputat dels comuns ha assegurat que “no hauria de ser incompatible tenir gent fora de la presó i tenir 900€ de salari mínim interprofessional o amb pensions que s’actualitzin amb l’IPC”.