Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Els manifestants de Hong-Kong inicien una plantada de 3 dies a l’aeroport

La convocatòria s’ha fet a través de les xarxes amb el lema “Una manifestació de 10.000 persones per saludar els viatgers”

Redacció 09/08/2019

La contundència i perseverança dels manifestants de Hong-Kong no deixen de remoure consciències a l’independentisme català, desorientat i a l’espera de les sentències contra els presos polítics independentistes catalans.

Si fa uns dies us explicàvem com s’organitzaven per desfer-se de bombes de fum llençades per la policia, ara cal tenir en compte una de les noves accions que han iniciat aquest divendres.

Tal com expliquen diferents mitjans estatals, els manifestants de Hong Kong han iniciat avui divendres una plantada a l’aeroport de la ciutat autònoma amb la intenció d’allargar-la durant tres dies. La intenció és “crear consciència entre els viatgers internacionals” sobre l’actual crisi política a l’excolònia britànica.

La convocatòria s’ha fet per les xarxes socials i ha tingut una resposta massiva, especialment d’estudiants. A hores d’ara ja hi ha un conglomerat de persones sostenint pancartes amb frases com “Salva a Hong Kong de la tirania i la brutalitat policial!” i “Bufet lliure de gas lacrimogen en tretze districtes”, en referència a la dura actuació policial en les manifestacions de les últimes setmanes. També reparteixen fullets en diferents idiomes, inclosos anglès, xinès, espanyol i japonès per explicar als visitants els motius del seu moviment.

L’independentisme català s’ha plantejat sovint fer accions a les estructures que depenen de l’Estat com el port de Barcelona o l’aeroport del Prat però no s’ha acabat mai de concretar accions contundents de desobediència civil pacífica. Una vegada més, Hong Kong, pot servir d’inspiració.