Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El tuit del 2018 de Pedro Sánchez que el retrata sobre Open Arms

Flagrant contradicció del president en funcions ara que governa comparant-lo amb el que pregonava quan estava a l’oposició

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/08/2019
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

On va dir blanc, ara diu negre. L’hemeroteca sol jugar males passades als polítics però segurament aquesta és una de les autoplantofades més sonores.

El president en funcions del Gobierno espanyol, Pedro Sánchez, s’ha fet el suec davant la greu situació que viu a la deriva el vaixell de l’ONG catalana Open Arms, amb 160 persones salvades del mar Mediterrani. Segueixen sense poder atracar a cap port segur i l’executiu espanyol se’n renta les mans.

Una actitud totalment diferent la que tenia el mateix Sánchez quan estava a l’oposició. El 13 d’abril del 2018 el socialista feia una publicació a Twitter citant-ne una altra de la seva companya de files i ara presidenta del Congreso, Meritxell Batet, on els dos criticaven durament el Gobierno de Rajoy per la seva política amb l’Open Arms.

Els dos socialistes demanaven que Espanya havia d’acceptar atendre l’embarcació i la seva tripulació. Concretament, Sánchez deia: “Miles de personas mueren cada año en el Mediterráneo y miles se salvan gracias al trabajo de las ONGs. El Gobierno de Rajoy debe atender ya al barco de Open Arms y comprometerse con una política de cooperación y humanitaria digna en la UE. Hay que parar este drama.”

A veure si el Pedro Sánchez de fa any i mig fa cas al Pedro Sánchez de l’actualitat i acaba amb aquesta situació d’emergència que deixa en evidència els Estats europeus.