Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El relator de Tortures de l’ONU veu “problemàtic” que s’ignorin recomanacions dels Grups de Treball com la dels presos

|

- Publicitat -

El relator de Tortures de les Nacions Unides, Nils Melzer, ha dit veu “problemàtic” que els estats no segueixin les recomanacions de l’ONU, en referència a l’incompliment de l’Estat en la resolució del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries que demanava l’alliberament dels presos independentistes. Així s’ha expressat preguntat per aquest fet en la inauguració del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, que estrenarà el film The War on Journalism: The case of Julian Assange” i que comptava amb la participació del pare de Julian Assange, John Shipton. Nils Melzer ha orientat la intervenció a la pressumpta tortura psicològica a Assange i ha dit que no ha tingut “cap judici just” en els processos legals que ha patit fins ara.

El festival estrenarà l’1 de desembre el film que relata el cas de Julian Assange, dirigit per Juan Luis Passarelli. Es llançarà en un moment crucial del cas, que tindrà una resolució el pròxim 4 de gener quan la justícia britànica decideixi si l’extradeix. A més d’assegurar que no tindrà una “resolució justa”, ha denunciat la creació per part dels estats d'”una narrativa pública” contra Assange per “criminalitzar la veritat”, motiu pel qual ha declarat “preocupant” la no cooperació dels estats”.

Publicitat

A banda, John Shipton, pare d’Assange, ha fet referència a l’estat del seu fill i ha apuntat que “Julian és resilient” i que “després de deu anys de tortura té l’esperit fort”.

Et pot interessar  SOS Costa Brava exigeix la protecció “urgent” del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut