Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El president de torn de la UE aposta pel “diàleg” per resoldre la situació a Catalunya

El croat Andrej Plenkovic diu que mai ha vist que es debati el procés al Consell Europeu

Redacció 08/01/2020
Andrej Plenkovic, president de Croacia

El president de torn de la Unió Europea, el croat Andrej Plenkovic, ha assegurat aquest dimecres que per als líders europeus és “important que hi hagi diàleg” entre Catalunya i Espanya per trobar una “solució” al conflicte independentista. En una roda de premsa per l’inici de la presidència croata de torn de la UE, i a preguntes dels periodistes, Plenkovic ha demanat una solució que “convingui a Espanya i als ciutadans espanyols” i ha reiterat que el procés independentista és un “qüestió interna”. “Des que vaig a les reunions del Consell Europeu, mai he vist cap iniciativa per debatre la qüestió interna a Espanya, ni un intent de discussió o de conclusions”, ha dit.

Una vegada més, doncs, Catalunya és present a Europa i en les preguntes dels periodistes, una manera de seguir internacionalitzant el procés. De fet, la via europea és l’única que està donant bones notícies als independentistes.

Croacia va declarar la seva independència el 8 d’octubre de 1991, fet que va propiciar el desintegrament de Iugoslàvia i va obtenir el reconeixement internacional per part de l’ONU el 1992.