Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Partit Demòcrata inicia formalment l”impeachment’ contra Trump per “incitació a la insurrecció”

|

- Publicitat -

El Partit Demòcrata ha presentat aquest dilluns la sol·licitud formal per engegar el judici polític o ‘impeachment’ contra el president nord-americà, Donald Trump, a partir d’un únic article d'”incitació a la insurrecció” pel seu suport a les mobilitzacions que van culminar amb l’assalt al Capitoli de milers dels seus simpatitzants el passat 6 de gener. Els terminis impedeixen destituir Trump abans del 20 de gener, quan Joe Biden prendrà possessió del càrrec, però sí permetrien inhabilitar-lo per exercir qualsevol càrrecs públic i presentar-se a la reelecció el 2024.

Els membres de la Cambra de Representants del Partit Demòcrata David Cicilline, Ted Lieu i Jamie Raskin subscriuen la sol·licitud d’obrir el procés de destitució contra Trump per “incitar premeditadament a la violència contra el Govern dels Estats Units”. Els republicans han recorregut la moció perquè no es pugui tramitar de manera urgent la sol·licitud, però el judici polític o ‘impeachment’ contra Trump ja s’ha obert formalment.

Publicitat

Amb aquest procés, Trump serà el primer president dels Estats Units que se sotmetrà a dos processos de destitució després que el febrer del 2020 fos absolt d’abús de poder presidencial i obstrucció al Congrés per pressionar uns dirigents d’Ucraïna perquè investiguessin Joe Biden i el seu fill, Hunter Biden, per les seves activitats empresarials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut