Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El parlament britànic rebrà el conseller a l’exili Toni Comín per presentar el Consell per la República

Westminster rebrà el polític independentista aquest pròxim dimarts 5 de març a les sis de la tarda

|

- Publicitat -

El conseller a l’exili, Toni Comín, tindrà l’ocasió de presentar el Consell per la República en el parlament britànic aquest pròxim dimarts, 5 de març convidat pel grup d’amistat del parlament britànic amb Catalunya (APPG Catalonia).

Durant les dues hores que durarà l’acte, el conseller legítim presentarà aquest organisme basat a Bèlgica, la seva estructura i les seves funcions. L’esdeveniment és obert al públic i la territorial de l’ANC a Londres assegura que “s’espera que aixequi un interès considerable”. Malgrat que estigui perseguit a l’Estat espanyol, Toni Comín és un home lliure al món. Aquest fet no ha impedit que ell i altres consellers viatgin per Europa explicant la situació catalana i la repressió duta a terme per l’Estat espanyol contra Catalunya, uns dels encàrrecs que té el Consell per la República.

Publicitat

Aquesta conferència arriba durant la quarta setmana de judici al Tribunal Suprem contra els presos polítics catalans. L’ANC creu que la presència de Comín a Londres és particularment rellevant, ja que les acusacions que s’estan discutint a Madrid són les mateixes per les quals els exiliats han estat deixats en llibertat a diversos països europeus. La presència del conseller al cor de la democràcia britànica ressalta encara més la situació d’excepcionalitat i aïllament de la justícia espanyola en vers la resta d’Europa en el cas del judici al procés català.

 

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut