Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

El Ministeri d’Exteriors espanyol celebra el Día de la Constitución mentint als ciutadans

#MarcaEspaña El Gobierno farda i presumeix de Carta Magna faltant a la veritat

Gerard Sesé 07/12/2019

No hi ha manera, mentides fins a la sopa. D’aquesta manera va engreixant la mala imatge de la Marca Espanya el Gobierno espanyol.

I és que no poden deixar de falsejar dades, fins i tot, en un dels seus dies de festa. Resulta que ahir, 6 de desembre, Dia de la Constitución, el Ministerio de Exteriores va voler gallejar i presumir de la Carta Magna espanyola per nova i actual quan, en realitat, és un text arcaic fet durant una obscura transició que tenia l’amenaça del soroll sabres a la cantonada.

Però pel Gobierno, la Constitución espanyola és una de les més “joves” i “modernes” del món sencer. Així ho assegurava en un tuit carregat de falsedats on també afegia que el text que es troba al vèrtex de l’ordenament jurídic espanyol aprovat fa 41 anys va permetre a Espanya “progressar fins a la democràcia, la llibertat i el multilateralisme”.

Però el professor de comunicació de la Universitat de Vic, Adrià Alsina, ha recordat que hi ha fins a 100 constitucions al món que són més joves i modernes que l’espanyola. Tenint en compte que hi ha 194 Estats arreu del món l’espanyol se situa de la meitat que avall.