Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Govern reclama a Sánchez la gestió directa del fons europeu per a la recuperació

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha reclamat aquest dijous a la tarda a les ministres espanyoles Carolina Darias, Nadia Calviño i Arancha González Laya la “gestió des de Catalunya” de la part que li correspon del fons de 750.000 milions d’euros anunciat per la Comissió Europea per a la reactivació de l’economia dels 27 després de la pandèmia del coronavirus. Ho ha fet en el marc de la Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europea (Carue) que s’ha celebrat aquesta tarda. Solé ha celebrat l’anunci de la Comissió Europea d’un fons per a la reactivació, perquè “el futur no passa per les retallades sinó per la recuperació econòmica i social”.

El titular de la cartera catalana d’Exteriors ha reivindicat el “paper protagonista que ha de tenir Catalunya” en la recuperació econòmica i ha considerat que aquest paper “passa necessàriament” per una gestió “descentralitzada” del fons perquè “som nosaltres qui millor coneixem les necessitats immediates del nostre país”.

Publicitat

El conseller d’Acció Exterior ha explicat també que aquest posicionament no és “exclusiu” de Catalunya, sinó que és una “demanda compartida” en l’àmbit europeu.

Finalment, el conseller ha demanat també atendre la realitat dels ciutadans que viuen en territoris fronterers, per als quals el tancament de fronteres suposa una “dificultat afegida” per les relacions socioeconòmiques entre territoris.

Solé ha qüestionat també que l’obertura de fronteres estigui condicionada al fet que el conjunt de l’Estat compleixi els indicadors epidemiològics pertinents.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut