Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern obre 3 noves de delegacions i tindrà presència als 5 continents

|

- Publicitat -

El Govern prepara l’obertura de delegacions exteriors al Japó, Austràlia i el Senegal, segons ha avançat ‘Nació Digital’ i ha confirmat l’ACN de fonts del Departament d’Acció Exterior. Les tres oficines se sumaran a les 15 que ja té en funcionament i suposarà, un cop s’activin, que la Generalitat disposi de representació als cinc continents. A banda, suposaria revertir la disminució de presència a l’exterior que va comportar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya després del referèndum d’autodeterminació. Es preveu que les tres noves oficines rebin el vist-i-plau en alguna reunió del consell executiu de les properes setmanes.

Segons recull ‘Nació Digital’, l’oficina al Senegal es planteja com el centre d’operacions de la Generalitat a l’Àfrica negra, tenint present que és la regió amb més immigrants a Catalunya i també on resideix la comunitat principal catalana.

Publicitat

Pel que fa a les delegacions al Japó i a Austràlia, la primera ha de servir per enfortir els llaços comercials de Catalunya amb aquesta regió de l’Àsia, mentre que es preveu que la segona permeti estudiar de prop processos electorals digitals o protocols contra la pandèmia de la covid-19.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut