Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El Gobierno no pot anticipar si l’11 de maig Catalunya i Madrid estaran en disposició de passar a la fase 1

El ministre de Sanitat diu que cal veure l’evolució i apunta que la situació pot ser diferent per províncies

Agències 30/04/2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la reunió del Comitè Científic d'aquest dissabte 18 de abril de 2020 (HORITZONTAL)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha rebutjat pronosticar si l’11 de maig Catalunya i Madrid estaran en disposició de passar a la fase 1. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit aquest dijous al matí que són dues autonomies amb “un punt de partida una mica més complicat” que altres CCAA i això podia fer que “es retardi una mica més la presa de decisions”.

“Però no té per què ser així”, ha dit Simón. Preguntat per aquestes declaracions a la roda de premsa de la tarda, Illa ha respost que cal veure com evoluciona l’epidèmia aquesta setmana i ha apuntat que la situació pot ser diferent a les unitats territorials dins d’una mateixa CCAA.

“No puc dir quines CCAA estaran en disposició d’avançar a la fase 1”, ha remarcat Illa, que ha dit que hauran de fer una valoració quantitativa i qualitativa de la situació de cada unitat territorial, és a dir, les províncies.