Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno “més progressista” respon amb immobilisme a la proposta d’Aragonès i tanca la porta al referèndum

|

- Publicitat -

El Gobierno “més progressista” no vol sentir-ne parlar d’autodeterminació. La portaveu espanyola, Isabel Rodríguez, ha assegurat que el seu executiu no tenia cap coneixement previ de la proposta d'”acord de claredat” per fer un referèndum que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha plantejat durant el debat de política general.

La resposta, com era previsible, ha estat tancar la porta al referèndum pactat. Rodríguez ha defensat la taula de diàleg i ha avisat que les “pretensions de màxims” del Govern “no són en absolut compartides” pel seu executiu.

Publicitat

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha esquivat una pregunta sobre la proposta d’Aragonès assegurant que no ha tingut ocasió d’escoltar el president de la Generalitat.

Rodríguez també ha lloat l’aposta de Pedro Sánchez pel diàleg i ha defensat una millor relació entre Catalunya i Espanya. “La realitat d’avui a Catalunya és molt diferent de la de fa anys, i això és motiu de celebració”.

El delicte de sedició

Rodríguez sí que ha reaccionat a l’advertència d’aquest dimarts del portaveu d’ERC al Madrid, Gabriel Rufián, vinculant la negociació dels pressupostos de l’Estat per al 2023 a les mesures per a la desjudicialització.

La portaveu espanyola ha assegurat que el seu govern és partidari d’homologar la definició del delicte de sedició al que consta als codis penals dels països europeus. Així doncs, Rodríguez s’ha obert tímidament a explorar la modificació “si hi ha majories”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut